Scroll Top

TASTAEMOCIONS AMB LA MÒNICA I ELS SEUS AMICS

m1

La Mònica ens va conèixer quan la van convidar a un dels nostres tastos amb motiu d’un aniversari. L’experiència la va sorprendre i li va agradar tan que va voler repetir-la. Així va organitzar un tast de formatges i vins amb una colla d’amics.

En aquesta ocasió els vàrem preparar un tast, on per petició dels propis clients, van predominar els formatges de pasta premsada.

Vàrem començar amb dos formatges elaborats amb llet crua de vaca, d’una banda el Madurat de les Lloses de la formatgeria Pujol-Orra (Les Lloses, Ripollès) i d’altra banda un deliciós formatge fumat, La Cabana de la formatgeria Ancosa (La Llacuna, Anoia). Per acompanyar-los, l’Aikarai 2016 del celler Giró Ribot (DO Penedès) i el Babalà 2016 del celler Coop. d’Espolla (Alt Empordà).

El tast va seguir amb dos formatges elaborats amb llet crua de cabra, L’Hereu de la formatgeria Murgó (Sant Iscle de Vallalta, Maresme) i el Serrat de Cabra Eco de la formatgeria de Taüll (Taüll, Pallars Sobirà). Els vins per aquests dos formatges van ser el Sepo 2016 del celler Raventós d’Alella (DO Alella) i el Copos Blanc 2016 de Cellers Unió (DO Terra Alta).

Per acabar, dos formatges elaborats amb llet crua d’ovella. Un d’ells, una de les darreres novetats del panorama formatger català, el Greta de la formatgeria Riosta (El Figueró, Vallès Oriental), un deliciós formatge tipus “tomme” i tot un clàssic com és el Madurat Reserva d’Ovella de la formatgeria de la Vall de Meranges (Girul, Cerdanya). I els vins, el Grapus Chardonnay Barrica 2016 del celler Covides (DO Penedès) i l’escumós ancestral Elemental 2017 del celler Vinyes Singulars (Sense DO).

Related Posts

Leave a comment