Scroll Top

TAST DE FORMATGES I ESCUMOSOS ANCESTRALS A CAL TEIXIDOR ENOTURISME

f1
Cal Teixidor és una masia situada al barri de Can Salines a Vilafranca del Penedès. Envoltada de vinyes, els seus propietaris ofereixen experiències enogastronòmiques personalitzades al Penedès.
 
Com a cloenda de les activitats d’aquest any van decidir organitzar un tast de formatges i escumosos ancestrals i una vegada més van confiar en nosaltres per guiar el tast.
 
La tria dels escumosos la va fer en Pep Casañas, propietari del Cal Teixidor i un enamorat dels vins. El guió del tast era que ell ens proposava una colla d’escumosos ancestrals i nosaltres havíem de trobar el formatges que millor maridés amb cadascun d’ells.
 
Els escumosos que en Pep va proposar van ser els següents:
  • Carriel dels Vilars Escumós Rosat 2007
  • Vega de Ribes Ancestral Malvasia 2009
  • Carriel dels Vilars Pell de Ceba 2014
  • Clos Lentiscus Gentleman Sumoll 2013
  • Clos Lentiscus Gentleman Xarel·lo 2013
  • Vinyes Singulars Toma Castanya 2015

Però al tast s’hi va afegit la bona amiga Blanca Oscariz que va portar, fora de programa, els seus ancestrals:

  • Blanca Oscariz Syrah-Macabeu 2013
  • Blanca Oscariz Chardonnay 2015

I també va venir l’Ignasi Seguí que ens va portar el

  •   Vinyes Singulars Toma Castanya 2016

 

Festival d’escumosos ancestrals
Davant d’aquest panorama vàrem triar els següent formatges. Per començar un formatge que darrerament està sensacional, el MdG 1060 de la formatgeria Molí de Ger. Aquesta pasta tova de pell florida elaborada amb llet crua de vaca, la vàrem afinar perquè arribés al dia del tast completament proteolitzada. A continuació tres formatges clàssics dels nostres tastos, tres joies que no fallen mai, el Puigpedrós, el formatge de llet crua de vaca i pell rentada de la formatgeria Molí de Ger, el Cuirol Rodó, un dels formatges de llet crua de cabra, pasta tova i pell florida més impressionants que s’elaboren a casa nostra y el sempre espectacular Carrat de la Formatgeria Bauma de Borredà. Un formatge que no deixa indiferent a ningú.
 
El tast va seguir amb un formatge molt singular, el Madurat de Cabra Payoya de la formatgeria Palou de Campdevànol (Ripollès), un formatge estacional, elaborat amb llet crua de cabra Payoya, de pasta premsada i llarga maduració, del que se n’elaboren molt poques peces. Vàrem continuar amb una novetat, la Mola de Sant Feliu de la Formatgeria del Mas Borni de Llagostera, un formatge de llet crua de vaca, pell rentada i madurat durant 4 mesos.
 
Finalment vàrem tastar dos formatges que encara no estan al mercat de la formatgeria Ancosa de La Llacuna, i que tenen en comú les seves aromes fumades. El Fumat, una pasta semi de llet crua d’ovella que la sotmeten a un procés de fumat i el Tupí Fumat, el tradicional formatge d’aprofitament amb aromes fumats.

Explosió de sentits amb tot un festival d’aromes, sabors, bombolles que ens van fer gaudir d’allò més.

Related Posts

Leave a comment