Scroll Top

Tastaemocions amb els #ensbevemCatalunya

El passat dissabte dia 12 d’abril, els #ensbevemCatalunya, una colla de bons amics i experimentats tastadors de vins, amb gran presencia a les xarxes socials, van voler fer-se un homenatge de vins i formatges catalans. Per això van confiar en Tastaemocions!!!

Foto: @malviatge

Després d’una introducció a les tècniques d’elaboració de formatges, per tal d’entendre les classificacions dels formatges, vàrem fer un recorregut que ens va portar a la Vall de la Llémena, a Girona, per tastar el Fermió, un formatge de vaca de Formatgeria La Balda. Després vàrem anar fins a la Cerdanya, per descobrir un altre formatge elaborat amb llet de vaca, l’Altejóde Molí de Ger.

Va ser el Berguedà, la comarca que ens va aportar els dos formatges de cabra del tast. En primer lloc des de La Nou del Berguedà, La Carbonera de Formatgeria Cuirols i després des de Borredà, el Carrat de Formatgeria Bauma.

De Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, va arribar el primer formatge d’ovella, el Puit Rústicde Formatgeria Valette i vàrem acabar amb un serrat d’ovella novetat al mercat, el Vilademàger de la Formatgeria Ancosa de La Llacuna a L’Anoia.

Durant el tast van poder gaudir de combinacions atrevides de formatges i vins, com va ser la doble harmonització del Fermió amb un vi elaborat amb riesling i un vi dolç de garnatxa roja dolça de l’Empordà. També van acompanyar el tast altres vins blancs com el 100×100 brisat de Vins del Tros (DO Terra Alta), el Sàtirs d’Arché-Pagès (DO Terra Alta) o el singular escumós Colet-Navazos.

Les confitures dolces de la sèrie “Just for cheese” de Can Bech i els pans artesans de L’Obrador del Molí van aportar els complements gastronòmics necessaris per arrodonir el tast.

Una extraordinària jornada de vins i formatges!

Related Posts

Leave a comment