Scroll Top

TASTAEMOCIONS PARTICIPA EN EL CURS D’ELABORACIÓ DE FORMATGES DE L’IRTA

19397765_1927181764231110_848530899_n

Des de fa unes quantes edicions tenim el goig de formar part del quadre de professors del prestigiós Curs d’Elaboració de Formatges que organitza l’IRTA per tal de formar als elaboradors de formatges del futur.

En Ramon Roset va ser alumne de l’11ena edició del curs, l’any 2009.

Foto: IRTA

En la seva 37a edició, el curs es manté com el més complert de l’Estat, sent l’únic que mostra als seus alumnes totes les tècniques d’elaboració. Per aquest motiu, i per la visió global que s’ofereix del sector, el curs atrau cada any a alumnes vinguts d’arreu i amb perfils molt diversos.

Els alumnes fan sessions pràctiques i teòriques a la formatgeria pròpia que té l’IRTA al centre de Torre Marimon a Caldes de Montbui (Barcelona). El programa del curs inclou un ampli temari que abasta coneixements sobre tot el que envolta el sector formatger, des de la llet, els processos d’elaboració, els tipus de formatges, la maquinària, la higiene, la seguretat alimentària i la legislació, fins a l’etiquetatge i la comercialització.

Les sessions a la formatgeria es complementen amb una sessió on es fa formació de les tècniques de tast i maridatge de formatges amb vins. En aquesta sessió, de la ma de Ramon Roset, els alumnes del curs s’endinsen en l’anàlisi i avaluació sensorial dels formatges, com tallar-los, presentar-los a taula i com harmonitzar-los amb els vins que millor els acompanyen.

Related Posts

Leave a comment