Scroll Top

TASTAEMOCIONS A LA SETMANA DE LA JOVENTUT DE MONTBLANC

f1

El dijous 6 de juliol vam tenir el goig de ser convidats per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Montblanc (Conca de Barberà) a participar al Festalateva, la Setmana de la Joventut de Montblanc.

Dins aquesta setmana plena d’activitats per a joves i grans, Tastaemocions va participar-hi amb un tast guiat de xocolates i vins. Les xocolates del tast eren de Xocolates Amatller i tots els vins i caves triats van ser de proximitat, elaborats dins de la denominació d’origen Conca de Barberà.

El tast, amb totes les places disponibles exhaurides, es va dur a terme en una de les galeries del claustre interior de l’antiga església de Sant Francesc, un indret singular que li va donar un caliu especial.

Vàrem començar amb unes fulles de xocolata blanca amb trossets de maduixa liofilitzada, que amb el seu sabor dolcenc i afruitat van servir per obrir boca, en una de les poques concessions al sabor dolç del vespre. El seu acompanyament va ser el cava Portell Brut Rosat Trepat del celler Vinícola del Sarral, un cava de color rosat pàl·lid i bombolla fina, que amb les seves aromes de maduixa va lligar perfectament amb les fulles de xocolata.

A continuació, unes fulles de xocolata 70% amb cristalls de sal, que van conquerir el paladar dels assistents amb la combinació de cacau i sal, tan divertida i a la vegada tan llaminera. El Petit Carlania Negre 2016 amb les seves aromes afruitades i les notes de pebres va ser combinar amb perfecció amb les fulles de cacau i sal.

Un bombó de cacau 50% cacau origen Ghana farcit de trufa al marc de cava va ser la tercera especialitat que es va tastar. Un bombó amb caràcter on s’uneix la frescor volàtil i la fusta del Marc de Cava amb les notes torrades i la untuositat del cacau procedent de Ghana. Li va fer els honors l’Atrepat 2015, el magnífic vi elaborat amb trepat pel celler Molí del Capellans.

El tast va continuar amb el tast comparatiu d’origens de cacau. En primer lloc va ser la xocolata 70% origen Ghana versus la xocolata 70% origen Equador. En va fer d’àrbitre el Clos Montblanc Xipella 2013, un vi elaborat amb un 77% carinyena i un 23% de Syrah i que li donen una criança en bóta d’entre 12 i 16 mesos.

Posteriorment es va poder tastar comparativament la xocolata 85% origen Ghana versus la xocolata 85% origen Equador. La intensitat del tast demanava un escumós amb molta personalitat com va ser el Carles Andreu Brut Nature Reserva elaborat amb macabeu i parellada per les caves Carles Andreu de Pira.

El tast es va cloure amb la xocolata Simón Coll 99% cacau, que amb les seves potents aromes i sabor amarg va posar al límit la capacitat de resistència d’alguns participants, portant a l’èxtasi a uns altres. I per aquesta xocolata, una parella de luxe, el Domenios Vi Dolç de Trepat. Es tracta del primer vi dolç de Catalunya amb la varietat Trepat i que es va presentar en societat a la Festa del Trepat 2016. Una gran parella en un maridatge de contrast.

Related Posts

Leave a comment