Scroll Top

Tastaemocions en el 30 aniversari del Guillermo

g1
Els amics d’en Guillermo van voler fer-li un homenatge diferent i original amb motiu del seu 30è aniversari i per això ens van encarregar a Tastaemocions que li preparéssim un tast de formatges harmonitzat amb vins.
 
Així un diumenge al capvespre, pensant-se que acompanyava a la seva parella a un encàrrec, es va trobar als seus amics al voltant d’una taula plena de formatges i vins.
 
El tast va començar amb tot un clàssic dels formatges catalans: el Tou de Til·lers de la formatgeria Tros de Sort. La suavitat i delicadesa d’aquesta pasta tova elaborada amb llet de vaca ben acompanyada de les aromes de bolets que li aporta la seva pell florida amb pennicillium candidum van ser perfectes acompanyants de les aromes florals i afruitades del Vinya Sota el Bosc 2013 de Caves Bolet, un vi elaborat amb les varietats muscat i gewürztraminer.
 
El segon formatge, també elaborat amb llet de vaca, va ser l’Altejó de la formatgeria Molí de Ger. Després d’una pasta tova, ara tocava una pasta cuita, jugant d’aquesta manera amb les textures dels formatges. El  vi escollit va ser l’Aikarai 2013, el monovarietal de muscat de les caves Giró Ribot.
 
El torn dels formatges de cabra el va iniciar el Craba de la Formatgeria de Taüll. La intensa olor de la seva pell rentada va fer dubtar a més d’un de si se l’havia de menjar o no. Trencada aquesta barrera, el seu sabor làctic intens i la seva cremositat van saber conquerir el paladar dels més reticents. El Babalà 2013, el vi simpàtic elaborat amb carinyena blanca i muscat del Celler Cooperatiu d’Espolla, va ser un perfecte acompanyant del formatge, contrastant i potenciant el conjunt de sabors.
 
Una parella de luxe va sortir a taula en quart lloc: el formatge Serrat Gros d’Ossera, un dels millors formatges catalans i el Xitxarel·lo 2013, el vi pocasolta elaborat per les caves Martí Serdà. El pocasolta, descarat i amb la força que li dona està elaborat amb xarel·lo va saber seduir al rei dels formatges constituint un parella sensacional.
 
Les sensacions fortes van anar augmentant amb els formatges de llet d’ovella, dues joies que si per separat són magnífiques, assaborides una darrera l’altra són memorables. Es tracta del Tou d’Ovella de la Formatgeria Casa Mateu de Surp i el Puit Rústic de la Formatgeria Valette.
 
Totes dos són formatges de pasta tova i pell florida. El Tou de Surp, cremós, intens de sabor, salí i amb un final lleugerament picant, sap conquerir el paladar dels més formatgers. El Puit Rústic ara mateix és una oda als sabors i aromes de la tardor.
 
El Sàtirs 2013, monovarietal de macabeu del celler Arché Pagès i el cava Vendrell Olivella Brut Reserva 2011van ser les seves parelles.
 
Les salses dolces de la sèrie Just for Cheese de Can Bech ens van ajudar a jugar amb els sabors i aromes dels vins i els formatges. En aquesta ocasió els pans escollits van ser pans elaborats amb farina molta a la pedra, com es feia antigament, pans de sègol i pans de panses i nous.
El tast es va fer en el local de l’associació L’Art de Viure la Gastronomia i el Vi, al barri del Poble Nou de Barcelona, i de la qual Tastaemocions n’és membre. Un local amb tot l’equipament i les comoditats necessàries per desenvolupar els tastos. 
Aquest espai està disponible per tots aquells clients de Tastaemocions que no disposin d’un espai per fer els tastos.

Related Posts

Leave a comment