Scroll Top

TAST DE FOIE GRAS AL CELLER CASTAÑÉ D’ARGENTONA

IMG_3490
El Celler Castañé d’Argentona en la seva constant inquietud per fer activitats relacionades amb el món del vi i les menges gourmet va organitzar el passat el passat 11 d’octubre un tast de foies harmonitzat amb vins i van confiar en Tastaemocions per dur-lo a terme.
 
Després de fer una introducció a la cria de les aus, les diferents elaboracions que es fan  i com es classifica en funció de la seva  qualitat vàrem poder  tastar quatre tipus de foie i quatre vins.
 
En aquesta ocasió el tast va girar al voltant de les especialitats del foie.
 
En primer lloc vàrem tastar el bloc de foie gras d’ànec natural que elabora Mas Parés (Brunyola,  La Selva) que el vàrem acompanyar del Verd d’Albera 2014 del Celler Martí Fabra de Sant Climent Sescebes (DO Empordà). L’elegant i refrescant acidesa que presenta aquest vi elaborat amb garnatxa banca, muscat i chardonnay va combinar perfectament amb l’intens i delicat sabor del foie gras, equilibrant la seva untuositat i potenciant-ne el sabor.
 
La segona combinació va ser el Milfulles de Foie Gras amb Figues (El Foie dels Faraons) amb una joia alsaciana, el Domaine Zind Humbrech Gewürztraminer 2012, les notes florals, on destaquen les aromes  de roses acompanyades de les aromes especiades, sobretot pebrades ,d’aquest vi van saber elevar la combinació dels sabors grassos del foie amb els tocs dolcencs de les figues fins a un infinit de plaer.
 
En tercer lloc vàrem tastar l’anomenat Foie de la Verema, un milfulles de foie gras amb raïm on el foie  ha estat emulsionat amb most de raïms moscatell. La combinació del foie amb el raïm és una combinació harmoniosa on es complementen de meravella els sabors, sumant-se les acideses. Només un escumós com el DG Viticultors Brut Rosé 2011, un monovarietal de Pinot Noir va ser capaç d’embolcallar la combinació arrodonint-la  en un entorn perfectament harmònic.
El darrer tast va ser el Foie Gras Entier, un fetge d’ànec sencer, al qual se l’hi han tret els nervis i salpebrat al qual se li ha donat una cocció controlada per no alterar les qualitats pròpies del foie gras. I com no podia ser d’una altra manera i rememorant una de les grans harmonitzacions del món gourmet el vàrem acompanyar d’un Sauternes, el Château Liot, vi de verema tardana elaborat amb raïms afectats per la Botrytis Cinerea (podridura noble).

Related Posts

Leave a comment