Scroll Top

Tast de formatges artesans i cerveses DAMM  a la presentació de VADEGUST.CAT

Presentació de Vadegust

El nou diari digital Vadegust.cat, dedicat als productes agroalimentaris de qualitat arrelats als territori català, es va presentar en societat el dia 13 de febrer a l’antiga fàbrica de cerveses DAMM.

Com a acte previ a la presentació es va realitzar per part de Ramon Roset, director de Tastaemocions i subdirector del nou diari digital Vadegust.cat, un tast-maridatge de formatges artesans amb algunes de les cerveses més emblemàtiques de DAMM. Va assistir al tast, entre altres personalitats, la Molt Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Teresa Jordà i Roure.

 

foto: Jordi Play

Amb la col·laboració de Xerigots, qui va subministrar els formatges, els assistents al tast van poder tastar la cervesa Estrella Damm amb un formatge madurat de vaca macerat en oli d’oliva i barrejat amb diferents envinagrats com olives, cogombrets, cebetes, etc. Aquesta combinació tan característica de l’hora de l’aperitiu i a la vegada tan mediterrània va resultar sensacional.

En segon lloc es va tastar la cervesa Malquerida, una cervesa vermella fresca, cítrica i amb flor de Jamaica, que va resultar una gran acompanyant del formatge Tap de la Bruguera, una pasta tova de llet crua de vaca i pell cendrada que elabora la Formatgeria del Mas Borni de Llagostera (Gironès).

La Voll-Damm, la mítica cervesa de doble malta, la vàrem acompanyar de l’Uff!, el formatge de pasta tova de llet crua de cabra i pell rentada amb cervesa de la formatgeria Mas Alba de Terradelles (Pla de l’Estany).

 

foto: Jordi Play

El tast es va acabar amb el maridatge de la cervesa Complot IPA amb el formatge Blau Ceretà de la formatgeria Molí de Ger (Cerdanya). Per afinar aquest maridatge, els companys de Xerigots van insuflar fins a tres cerveses Complot IPA a l’interior de la peça del formatge, clavant literalment les ampolles a la part superior del formatge. Una combinació que va encantar a tots els assistents i va ser idònia per finalitzar el tast.

Related Posts

Leave a comment