Scroll Top

TAST DE PEIXOS FUMATS AL CENTRE CULTURAL CAN LLEONART D’ALELLA

16681689_10212310614829614_1273184231662320191_n

El centre cultural Can Lleonart d’Alella és un espai de confluència ciutadana molt actiu en l’organització d’activitats de lleure per la gent d’Alella. Fan convocatòries de tota mena: cursos, tallers, concerts, sortides, tertúlies, cinema
El passat 9 de febrer vàrem tenir el goig de poder impartir un tast de peixos fumats acompanyat de vins i escumosos en aquest espai

Els assistents varen poder gaudir del tast de quatre peixos fumats: una truita fumada, un salmó noruec, un bacallà d’Islàndia i una tonyina vermella mediterrània. Com ja va essent habitual en aquest tast, tothom va quedar sorprès de les delicades aromes i sabors així com la textura suau i sedosa d’aquests peixos.

Per acompanyar aquestes delícies gastronòmiques els vins triats van ser els següents:

Per acompanyar la truita fumada, l’Alta Alella Pansa Blanca 2016 del celler Alta Alella (DO Alella), un vi jove, fresc i afruitat, amb una acidesa viva que va saber netejar la boca respectant en tot moment les aromes i sabors que ens havia deixat la truita.

Per acompanyar el salmó fumat, el Bouquet d’A Blanc + 2012 del celler Bouquet d’Alella (DO Alella). Un vi excepcional elaborat amb pansa blanca i garnatxa. Fermentat i criat (cada varietat per separat) durant 3 mesos en bótes de roure francès sobre les seves mares. Un acompanyant de luxe pel salmó amb el qual es van potenciar mútuament formant una combinació sensacional.

El company del bacallà fumat, peix d’aromes intenses i amb un punt de salinitat marcat però molt ben equilibrat, va ser el cava Titiana Pansa Blanca Brut 2012 del celler Parxet (DO CAVA). Seguint amb l’homenatge a la zona vinícola d’Alella, ara tocava un escumós elaborat amb la seva varietat més emblemàtica, la pansa blanca. Una part del vi base d’aquest cava es fermenta en bótes de roure francès. Les aromes que li atorga aquesta criança juntament amb el bouquet dolcenc degut als 7,8 gr/l de sucre residual el van convertir en una excel·lent parella pel bacallà.
Per la tonyina vermella mediterrània fumada, l’escollit va ser un escumós ancestral, el Vesper de la Gloriosa 2013 del celler Vinyes  Singulars de Pacs del Penedès. Una vegada més aquest escumós va enamorar als assistents, amb les seves aromes de poma al forn i el seu final dolç però gens empallegós. Una parella de contrast on l’escumós potencia les aromes i els sabor de la tonyina al mateix temps que en neutralitza el punt salí.

Related Posts

Leave a comment