Scroll Top

TASTAEMOCIONS A LA VINOTECA MAGATZEM DEL PONT DE GIRONA

mp1
El passat dia 14 d’octubre, la botiga de de vins i delicatessen, El Magatzem del Pont de Girona, va organitzar pels seus clients un tast de formatges artesans de Catalunya harmonitzat amb vins catalans dirigit per Ramon Roset.
 
Amb totes les places exhaurides des de feia dies, el tast es va produir al restaurant Vinomi de Girona. Ens va fer molta il·lusió poder realitzar aquest tast, ja que per primera vegada fèiem un tast a Girona obert al públic.
 
En aquest tast vàrem fer un recorregut per diferents formatges de casa nostra on no hi van faltar formatges elaborats a les comarques de Girona, fet que ens agrada, doncs ajuda als assistents a descobrir productes de qualitat elaborats prop de casa seva.
 
Vàrem començar amb el Fermió. Elaborat per la Formatgeria La Balda a la Vall de la Llémena és un formatge de llet crua de vaca, pasta tova i pell florida. En aquesta ocasió vàrem tastar unes peces de Fermió amb sis setmanes de maduració i així es va poder gaudir totalment proteolitzat, estat en que el Fermió allibera totes les seves aromes i els seus sabors. Per acompanyar el Fermió vàrem escollir el Babalà 2014, el vi simpàtic de carinyena blanca i muscat de la Cooperativa d’Espolla.
 
El segon formatge va ser el Craba de la Formatgeria de Taüll. Formatge elaborat amb llet crua de cabra de pasta tova, quallada enzimàtica , es caracteritza sobretot per la seva pell rentada. Aquesta tècnica de maduració li confereix el seu singular color  de pell salmonat i una olor potent deguda a l’aparició del bacteri brevibacterium linens. El vi escollit per acompanyar-lo va ser el Honeymoon 2014, el monovarietal de Parellada del celler Parés Baltà (DO Penedès).
 
A continuació va ser el torn de l’Uff! de la formatgeria Mas Alba de Terradelles (Pla de l’Estany, Girona). L’Uff! és un formatge elaborat amb llet crua de cabra, pasta tova i pell rentada. La singularitat d’aquest formatge es troba en que abans de posar-lo a madurar es renta la pell durant una setmana amb aigua i sal i posteriorment, ja en la cova de maduració, durant un mes i mig es renta amb la cervesa artesana rossa Moska. Això li dona uns aromes i sabors molt especials. La seva parella va ser el Tocat de l’Ala Blanc 2014, garnatxa blanca i macabeu amb una lleugera criança sobre les seves lies,  elaborat per la joint-venture entre els cellers Coca i Fitó i Roig Parals (DO Empordà).
 
El quart formatge del tast va ser el sempre sorprenent Turó de la Formatgeria del Montseny. Elaborat amb llet crua de cabra alpina, aquesta pasta tova i pell florida, destaca pel seu cridaner color vermell, degut a que està arrebossat amb pimentó vermell de la Vera. Una vegada més, tothom va quedar bocabadat de l’extraordinària combinació de sabors que ofereix aquest formatge. I el vàrem harmonitzar amb una altra joia del nostre panorama vínic, el Sicus Xarel·lo Vermell 2013  de Sicus Celler (DO Penedès).
 
El penúltim formatge del tast va ser el Marí, un altre formatge de les comarques gironines, en aquesta ocasió elaborat per la formatgeria Mas Marcé de Siurana d’Empordà (Alt Empordà). El formatge El Marí està elaborat amb llet crua i amb certificació ecològica d’ovella ripollesa, quallat amb quall vegetal herba col. Pasta tova, salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus. Maduració aproximada de 15 dies. Li vàrem cercar un company ben proper geogràficament, el Nívia Blanc 2013del celler Mas Llunes de Garriguella (DO Empordà), un sensacional vi elaborat amb garnatxa blanca, garnatxa roja, macabeu i carinyena blanca.
 
El tast va finalitzar amb una parella de luxe, d’una banda el Puit Rústic de la Formatgeria Valette de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) i de l’altre el cava Rexach Baqués Brut Gran Reserva 2010.
 
Emocions a flor de pell!!!

Related Posts

Leave a comment