Scroll Top

TAST DELS FORMATGES GUANYADORS DEL CONCURS DE LA SEU D’URGELL AL FORO CLUB EXPERIÈNCIES

 
Tastaemocions té el goig de participar en els cicles d’activitats que organitza el Foro Club Experiències Eno Gastro Culturals (Princesa 53, Barcelona).
 
Aquest espai, dinamitzat per en Miguel Figini, s’ha creat amb l’objectiu de ser un punt de trobada entre els productors i els aficionats a la gastronomia i al vi català.
 
Així el passat divendres dia 23 d’octubre vàrem fer un tast dels formatges guanyadors del 21 Concurs de Formatges Artesans del Pirineu que es celebra en el marc de la quasi mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Concurs del qual en Ramon Roset n’és membre del Jurat.
 
Es van poder tastar cinc dels dotze formatges guanyadors d’una medalla d’or .
Vàrem iniciar el tast amb el guanyador de la medalla d’or de la categoria de formatges elaborats amb llet de vaca i quallada enzimàtica. El Reixagó Reserva de 18 mesos de la formatgeria Reixagó d’Olost de Lluçanès.
 
El segon formatge va ser una de les darreres novetats que han aparegut al mercat, i que en la seva primera participació ja ha guanyat una medalla d’or, concretament en la categoria de formatges elaborats amb llet de cabra i quallada àcida. Es tracta del Truc de la Formatgeria de Taüll de la Vall de Boí (Lleida).
 
Lo Pebrat d’Ossera, el formatge en forma de piràmide truncada i amb la pell arrebossada amb pebre elaborat per la Formatgeria Serrat Gros d’Ossera (Alt Urgell), va ser el formatge mereixedor de la medalla d’or en la categoria de Formatges amb Condiments.
 
El quart formatge va ser un dels millors formatges de Catalunya, el Tou Madurat amb Fongs de la Formatgeria Casa Mateu de Surp al Pallars Sobirà va guanyar, per segon any consecutiu,  la medalla d’or en la categoria de formatges de pasta tova elaborats amb llet d’ovella.
 
I vàrem finalitzar el tast amb el guanyador de la medalla d’or en la categoria de Formatges Blaus, que per primera vegada en la història del Concurs va tenir prou quòrum de formatges per poder-se jutjar la categoria. Així el primer guanyador d’aquesta categoria va ser el Blau del Jutglar de la Formatgeria Reixagó d’Olost de Lluçanès.
 
Els vins escollits per acompanyar aquests formatges van ser:
  • Plana d’en Fonoll Blanc 2014 de Sant Josep Wines (DO Catalunya), un cupatge de sauvignon blanc i moscatell d’Alexandria.
  • SO Xarel·lo 2014 del celler Castellroig (DO Penedès)
  • Magenc  2014  de Cellers d’en Guilla (DO Empordà), un cupatge de garnatxa blanca, garnatxa roja, macabeu i muscat.
  • Cava Maria Rigol Ordi Brut Nature Reserva 2012 (DO CAVA)
  • Garnatxa Solera del celler Mas Llunes (DO Empordà) 

Related Posts

Leave a comment