Scroll Top

Tastaemocions al Restaurant Àpat de Molins de Rei

La Roser Cabero  propietària de la distribuïdora de formatges artesans i de pastor D’Aquí va organitzar juntament amb el restaurant Àpat de Molins de Rei (Carril, 38), el passat dia 4 de novembre, un tast de formatges artesans harmonitzat amb vins pels clients del restaurant. I van confiar amb Tastaemocions per guiar-lo.

Amb totes les places exhaurides vàrem tastar una selecció dels formatges catalans que la Roser té a la venda a la seva distribuïdora i els vàrem harmonitzar amb els vins que el restaurant Àpat té a la seva carta.

El primer formatge que es va tastar va ser el Puigpedrós de la Formatgeria Molí de Ger. Aquest formatge elaborat amb llet crua de vaca, de textura semitova i caracteritzat per les intenses aromes que desprèn la seva pell rentada el vàrem acompanyar del Tayaimgut Blanc 2014, un monovarietal de sauvignon blanc elaborat pel celler Tayaimgut de Sant Joan de Mediona (DO Penedès).

El segon formatge va ser el Petit Rodó Blanc de la formatgeria Mas Rovira de Sora (Osona). Els Petits de Mas Rovira són un formatges elaborats amb llet  crua de cabra. Les seves formes, rodons o piramidals, i la seva mida els fan molt atractius a la vista i en tastar-los són deliciosos, sobretot si el seu punt de maduració és òptim i ja estan proteolitzats. Amb aquesta delícia vàrem servir un altre vi monovarietal, en aquest cas de chardonnay,  el Mas Escorpí 2014 de Caves Gramona (DO Penedès).

En tercer lloc vàrem portar el sentits una mica al límit amb el Turó de Formatgeria del Montseny. El Turó és un formatge elaborat amb llet crua de cabra alpina, de pasta tova i pell florida. Però sobretot es caracteritza per estar arrebossat amb pimentó vermell de la Vera. Aquesta combinació d’aromes i sabors entre el pimentó vermell de la Vera i els làctics de cabra resulta exòtica i llaminera a la vegada. I aquest formatge tan especial demana un vi molt especial, en aquest cas el Gran Caus Rosat 2014 del celler Can Ràfols dels Caus (DO Penedès). Les notes làctiques que hi ha al darrera de les aromes de fruites vermelles que confereixen a aquest vi el seu perfil aromàtic que sovint es pot associar a un iogurt líquid de fruits vermells harmonitza de manera especial amb aquest formatge, equilibrant el punt picant del pimentó a la vegada que potencia el seu sabor.

 

El tast va finalitzar amb el Lligat d’Ovella de Formatges Camps del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell). Un formatge elaborat amb llet crua d’ovella i que es caracteritza per la forma que li dona el fet d’escórrer el xerigot embolicat en un drap. El formatge s’afina rentant-li periòdicament la pell en la seva etapa de maduració. Les especials condicions de maduració d’aquest formatge, fa que sigui molt respectuós amb el nostre paladar permetent harmonitzar-lo amb un vi negre jove, en aquest cas amb el Tocat de l’Ala 2014, el magnífic vi sortit de la col·laboració entre els cellers Roig Parals (DO Empordà) i Coca i Fitó (DO Montsant).

Related Posts

Leave a comment