Scroll Top

TAST FOIE GRAS A LA DELEGACIÓ DEL VALLÈS DEL COL.LEGI D’ENGINYERS INDUSTRIALS

IMG_1391

Dins de les activitats que la Delegació del Vallès del Col·legi d’Enginyers Industrials ofereix als seus membres van voler programar un tast de foie gras acompanyat de vins i escumosos. Vàrem tenir el goig de que confiessin en Tastaemocions per la producció i guiatge del tast.

Els assistents van poder gaudir de quatre especialitats de foie gras elaborades per un dels millors productors de foie gras del món, la Maison Rougié  situada a la població de Sarlat a la regió francesa del Périgord.

 

 

Vàrem iniciar el tast amb el foie gras entier d’ànec acompanyat per un vi que ja no està al mercat actualment, el Llicorella Blanc 2012 de Cellers Unió (DOQ Priorat). Aquest vi, elaborat amb Pedro Ximénez i amb una criança en bótes de roure francès de 7 mesos, es va deixar d’elaborar amb l’anyada 2012 i ha reaparegut al mercat amb l’anyada 2015 però amb un estil d’elaboració totalment diferent. L’evolució d’aquest vi és sensacional i cinc anys després de la seva elaboració mostra una acidesa, una complexitat i un conjunt aromàtic que combina de manera sensacional amb la intensitat de sabor del foie gras.

En segon lloc vàrem tastar l’anomenat foie gras dels Faraons, un foie gran entier d’ànec amb gelea de figues. El sabor dolç de les figues contrasta molt bé amb la intensitat del foie gras, equilibrant el seu sabor i el punt de fruites vermelles juntament amb l’acidesa que li va aportar el cava 1+1=3 Brut Nature Blanc de Noirs elaborat 100% amb pinot noir, va acabar d’arrodonir el conjunt.

En tercer lloc, el foie gras entier d’ànec amb macerat amb champagne francès i assaonat amb dos pebres: el pebre Sarawak, originari de les costes de Malasia i el pebre Maniguette o pebre de Guinea. Li va fer els honors el cava DG Viticultors Brut Blanc 2011 elaborat 100% amb chardonnay.

El tast va finalitzar amb el foie gras entier d’oca, una de les joies de la Maison Rougié. I seguint amb els dictats més clàssics del maridatge el vàrem acompanyar d’un vi dolç de verema tardana de l’estil dels Sauternes, en aquest cas un vi de la AOC Cadillac, el Chateau Cousteau 2013.

Related Posts

Leave a comment