Scroll Top

TAST DE CLÀSSICS PENEDÈS I PEIXOS FUMATS AL CELLER MAS COMTAL

15492222_10154484385068432_1429843750067003236_n
El celler Mas Comtal d’Avinyonet del Penedès va voler organitzar pels seus clients i amics, en aquestes dates prèvies a les festes nadalenques, un tast de peixos fumats harmonitzats amb els seus vins.
 
No era la primera vegada que oferíem conjuntament aquest tast tan singular i a la vegada tan exquisit. 
 
Amb una organització impecable, com sempre fan a Mas Comtal, aquesta vegada els assistents van poder tastar una truita fumada procedent del riu Tormes que la vàrem acompanyar de l’Antistiana Incrozio Manzoni 2013, un vi deliciós que amb el seu caràcter afruitat, tocs florals i la seva equilibrada acidesa  va saber acompanyar amb elegància el sabor suau i delicat de la truita fumada, respectant-ne en tot moment els seu atributs organolèptics.
 
Foto: Mas Comtal
En segon lloc es va poder tastar un salmó noruec i un dels millors vins blancs elaborats amb chardonnay que es fan a Catalunya, el Petrea 2009. El Petrea inicia la fermentació alcohòlica en un dipòsit d’acer inoxidable i la culmina en les barriques on es desenvolupa extremadament lent a una temperatura d’uns 14 graus centígrads. Posteriorment s’efectua la fermentació malolàctica per tal de conferir-li una acidesa més agradable al paladar. En total té una criança de 10 mesos que li dóna unes notes aromàtiques torrades i fumades que van lligar de manera excepcional amb les notes fumades del salmó.
 
Un bacallà islandès tractat amb sal, dessalat i posteriorment fumat amb fum provinent de fuster de pomer va ser el tercer protagonista del tast. El bacallà en un punt de sal perfecte i unes notes fumades molt singulars va ser la parella ideal del Mas Comtal Brut Reserva 2013 Clàssic Penedès. Un escumós elaborat amb un 60% de xarel·lo i un 40% de chardonnay que amb el seu carbònic present però molt ben integrat i de bouquet afruitat i dolcenc.
 
El tast va finalitzar amb una anxova 00 de Santoña fumada. Per acompanyar aquesta exquisidesa, el Mas Comtal Cuvée Prestige Joan Milà 2013 Clàssic Penedès. Elaborat amb un 60% de chardonnay i 40% xarel·lo i amb una criança mínima de 15 mesos. Una combinació final de traca i mocador!

Related Posts

Leave a comment