Scroll Top

TASTAEMOCIONS AL LACTIUM 2017

IMG_0502

L’edició d’enguany del Lactium ha significat un punt d’inflexió per aquesta fira. Després d’unes edicions marcades per les diferències entre els organitzadors i una part dels elaboradors de formatges de Catalunya, finalment s’ha arribat a un acord entre totes les parts per tal d’impulsar aquesta fira com la gran fira dels formatges catalans.
Entre les novetats més destacades hi ha el canvi de dates per tal que no coincideixi amb el Mercat del Ram i el canvi d’ubicació, situada ara al Parc Jaume Balmes. Tanmateix s’ha limitat la participació a la Fira als elaboradors de formatge, no podent participar-hi els revenedors.

Des de que es celebra aquesta fira, llevat de dues edicions, sempre hem participat com a Jurat del Concurs de Formatges que s’hi celebra, però aquest any, a part de participar com a jurat del concurs, l’organització també ens va oferir participar en les activitats que acompanyen la Fira. Concretament guiant un tast titulat “Fet a Osona, formatges i productes singulars”.

Els participants al tast van poder tastar una tria dels formatges artesans més significatius elaborats per formatgeries osonenques, acompanyats d’altres delicadeses originals de la comarca com les castanyes torrades i el singular licor de castanya que elabora l’empresa Castanya de Viladrau.

L’èxit de participació d’elaboradors de formatges i de públic, tan visitant la Fira com participant en les activitats, fa augurar que aquesta Fira té tots el números per convertir-se en la gran fira dels formatges catalans.

Related Posts

Leave a comment