Scroll Top

Abadal Picapoll 2007

L’Abadal Picapoll el vaig descobrir l’any 2001, quan amb el amics Jaume Bercial i Alex Borbonet vam crear Taller de Vins. En una visita al sommelier Jaume Pont, de Manresa, aquest ens va sorprendre tot anunciant-nos que en el sopar provariem un vi blanc que aconsellava decantar.

En provar aquest vi tots vàrem quedar bocabadats. El vi ens va encantar i la varietat de raim era totalment desconeguda per nosaltres, no era altre que el picapoll i el vi era l’Abadal Picapoll. Des d’aleshores sóc un fidel seguidor d’aquest vi i n’he pogut seguir l’evolució anyada rera anyada.El picapoll és una varietat de cep blanca autòctona del Pla de Bages. El raïm de cep picapoll és poc compacte, de gra menut i ovalat i de pell molt prima i tendra amb unes taques, o picades, d’on li ve el nom. És de maduració tardana.L’Abadal Picapoll és un vi que presenta un color groc pàl.lid amb reflexos platejats i palla. Net.En nas presenta uns aromes que transmeten frescor amb notes florals (jasmí, gessamí) i de fruites àcides (cítrics com el pomelo i sobretot pinya) sobre un fons d’albercoc.En boca és estructurat, amb una generosa amplitud. Té una acidesa amable i una suggerent complexitat fruitosa i floral.L’Abadal Picapoll és un d’aquells vins que no deixen indiferent i que ens pot fidelitzar fàcilment. Magnífic company de viatge per arrossos, pastes, carns blanques i peixos.

Fitxa tècnica:

Abadal Picapoll 2007

  • 100% picapoll
  • criança de tres mesos sobre lies
  • D.O. Pla de Bages

La collita 2007 al Pla de Bages va ser qualificada de MOLT BONA.

Related Posts

Leave a comment