Scroll Top

TASTAEMOCIONS A LA FIRA INTERNACIONAL DEL FORMATGE DE BERGA

f1

Els passats 13 i 14 de febrer es va celebrar a Berga (Berguedà) la segona edició de la Fira Internacional del Formatge, organitzada per Esdeveniments 7 Vetes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.

Amb una assistència global de més de 15.000 visitants, la Fira va ser tot un èxit. Dins dels actes programats dins de la Fira, el diumenge al migdia es va fer un tast de formatges harmonitzats amb cerveses artesanes.

Tastaemocions vàrem tenir el goig de poder guiar aquest tast.

Els assistents varen poder assaborir un total de sis formatges, quatre d’ells catalans, elaborats per la formatgeria Blancafort de Gironella (Berguedà) i dos internacionals, un procedent de la zona d’Ossau-Irati, al país basc francès i una de les joies formatgeres de Suissa, un gruyère Gran Reserva.

Els formatges van ser els següents:

Tendre amb oli d’oliva verge i espècies mediterrànies de Formatgeria Blancafort.
Petits formatgets elaborats amb llet de cabra pasteuritzada, pasta tova i textura cremosa macerats en oli d’oliva extra verge i espècies mediterrànies.

El Garrotxa de Formatgeria Blancafort
Llet pasteuritzada de cabra, coagulació mixta, pasta semi i pell amb fong natural. Madurat

El Ferrús de Formatgeria Blancafort
Llet pasteuritzada de cabra, quallada àcida, pasta tova i pell florida. Maduració de 2-3 mesos.

El Gruyère 1655 Gran Reserva (Suïssa)
Llet d’estiu crua de vaca. Pasta cuita i premsada. Pell raspallada. Maduració de 18 mesos. Guanyador del títol de millor formatge Gruyère del món l’any 2013.

L’Aramits ( AOP Ossau-Irati, País Basc Francès)
Formatge artesà típic del Pirineu. Llet crua d’ovella. Pasta cuita i premsada. Pell natural raspallada. Maduració de 6 mesos.

El Serrat d’ovella de Formatgeria Blancafort
Llet crua de d’ovella. Quallada enzimàtica. Pasta premsada. Pell natural. Maduració de 6 mesos

I les cerveses van ser les elaborades per la cerveseria Quer, la cervesa artesana del Berguedà.  Les cerveses triades van ser:

La Chinook, un american pale ale. Cervesa de colors granatosos, amb una bona corona d’escuma i una suau aroma, característica del llúpol utilitzat. Bon equilibri entre la malta, en aquest cas d’ordi, i llúpol. Amb una amargor picant va resultar una bona acompanyant dels formatges.

La Circus, India Pale Ale, una cervesa d’un color caramel fosc, amb una escuma blanca i consistent. Gust amb tocs d’amargor i un retrogust dolç.

I la Citra, una cervesa tipus Summer, una cervesa de color groc llimona, d’escuma blanca, esponjosa i persistent. Presenta una entrada suau en boca, amb lleugers tocs cítrics i amb un final moderadament amarg.

Related Posts

Leave a comment