Scroll Top

28ena. Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Del 20 al 24 de setembre té lloc, un any més, la 28ena Mostra de Vins i Caves de Catalunya, al Moll de la Fusta de Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè. La Mostra s’ha convertit en un referent pel sector vitivinícola en la divulgació i promoció dels seus productes a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, esdevenint una cita imprescindible de les festes de la Mercè.

La Mostra de Vins i Caves, organitzada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) amb el suport de Caixa Penedès, és un aparador excel·lent per a informar als consumidors de casa nostra que a Catalunya es produeixen vins i caves de primera qualitat, així com per transmetre la importància de la cultura del vi.

L’edició d’enguany compta amb novetats importants. Tenint en compte la importància que està assolint l’enoturisme en el sector vitivinícola i les múltiples accions que s’estan duent a terme arreu de Catalunya sobre la unió entre vi i turisme, hi haurà un espai anomenat “Vi i Territori”. Allà, els assistents a la Mostra podran consultar aquelles opcions més interessants sobre l’oferta d’enoturisme que hi ha a Catalunya: visites a cellers, restauració, activitats relacionades amb el vi, turisme rural, etc.
La Mostra comptarà amb més de 40 estands de cellers i caves de Catalunya, els estands de les institucions i associacions relacionades amb el vi i el cava, així com espais dedicats a la gastronomia catalana. També, en l’espai de l’INCAVI, es podran seguir diferents cursos d’iniciació al tast de vins a càrrec d’enòlegs d’aquesta institució.

Una Mostra dirigida també al públic professionalL’altra novetat serà que el dia 22 de setembre, entre les 12:00 i les 15:00 hores, hi haurà els “Matins Professionals”, exclusivament adreçats a professionals de la distribució, restauració, botigues especialitzades i periodistes. Aquest acte comptarà amb showrooms on les empreses expositories de la Mostra podran presentar les seves referències al públic professional i serà dirigida per Toni Massanés, director de la Fundació Alícia i reconegut expert en gastronomia.D’altra banda, el 23 de setembre, de les 10:00 a les 17:00 hores, tindrà lloc una de les jornades de treball de Debatdevi: El futur del vi a Catalunya. Sota el títol “Protagonistes de la comercialització”, professionals del sector vitivinícola, de la restauració i la distribució debatran quines són les millors oportunitats per tal de què el vi català sigui líder a Catalunya.Programa d’actes:Dissabte, 20 de setembre18:00 hores: Inauguració de la XVIII Mostra de Vins i Caves de Catalunya a càrrec del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, director general de l’INCAVI, Joan Aguado, i el president de l’Autoritat Portuària, Jordi Valls.Diumenge, 21 de setembre 10:00 hores: Trobada de coleccionistes de plaques de cavaDilluns, 22 de setembre12:00 hores: Matins professionals. Showroom del cellers presents a la Mostra de Vins i Caves dirigit per Toni Massanès, director de la Fundació Alícia amb l’assistència del director general de l’INCAVI, Joan Aguado. S’espera l’assistència de restauradors, distribuidors, botigues i premsa especialitzada.19:00 hores: Presentació de la I Guia de Vins i Caves de Catalunya, editada per El Periódico de Catalunya.Dimarts, 24 de setembre10:00 hores: Jornada “Protagonistes de la comercialització” de Debatdevi: El futur del vi a Catalunya. Dirigida a professionals del sector vitivinícola. Cal confirmar assistència al mail info@debatdevi.cat. Per més informació: www.debatdevi.cat19:00 hores: Lliurament del Premi del I Concurs Blog DOCAT, al millor blog vitivinícola català. Organitzat per la DO Catalunya.Diumenge 21 de setembre i dijous 24 de setembre hi haurà sessions d’iniciació al tast a càrrec d’enòlegs de l’INCAVI.

Related Posts

Leave a comment