Scroll Top

TAST D’EMBOTITS ARTESANS CATALANS A CAN LLEONART (ALELLA)

emb1

Dins del cicle de col·laboracions periòdiques que fem amb el centre cultural Can Lleonart d’Alella ens va semblar adient introduir un tast nou, en concret un tast d’embotits artesans i seguint amb la nostra filosofia ho vàrem voler fer amb embotits artesans elaborats a Catalunya.

En aquest tast li vàrem donar un tracte especial a un dels embotits curats catalans més representatius, la llonganissa (o llangonissa, com en diem al Berguedà) . Es va poder tastar tres versions d’aquest embotit: la llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix de Vic (Osona), la llonganissa de muntanya de Casa Obach d’Organyà (Alt Urgell) i la llonganissa extra de pagès de Casa Fígols de Montmajor al Berguedà.

Es van poder comprovar els diferents estils d’elaboració, d’acord amb la tradició de cada indret i les seves diferencies a nivell organolèptic.

I de la reina dels embotits curats catalans als embotits que han passat pel perol. De la categoria d’embotits cuits vàrem tastar tres especialitats: dos bulls, un bull blanc i un bull negre i un embotit de ventre de porc farcit elaborats a Can Bonsoms de Sant Celoni (Vallès Oriental).

 

Per acompanyar aquesta magnifica selecció d’embotits es van triar els següents vins:

Pansa Rosada 2017
100% Pansa Rosada
Celler Raventós d’Alella (DO Alella)

De Müller Syrah 2016
100% syrah
Celler De Muller (DO Tarragona)

La Boscana 2016
Ull de Llebre, garnatxa, syrah. 4 mesos de criança en bóta.
Celler Costers del Sió (DO Costers del Segre)

Gotes del Montsant 2014
Garnatxa i carinyena. 8 mesos de criança en bóta
Celler Alfredo Arribas (DO Montsant)

Cava Roger Goulart Brut Gran Reserva 2014
Xarel·lo, macabeu y parellada
Caves Roger Goulart (DO CAVA)

Related Posts

Leave a comment