Scroll Top

Tastaemocions, el regal d’aniversari de l’Elena.


Algunes de les amigues de l’Elena van assistir al tast guiat de formatges artesans de Catalunya i vins de la DO Penedès que vàrem fer al Vijazz del 2014. L’experiència els va agradar tan que, arribat l’aniversari de la seva amiga Elena, una gran entusiasta dels formatges, van decidir regalar-li un tast guiat de formatges i vins.

Així el primer divendres de setembre es reunia tot el grup d’amigues per gaudir del tast.

En aquesta ocasió vàrem iniciar el tast amb dos formatges del Molí de Ger (Ger, La Cerdanya). Primer un Altejó que havíem deixar sobremadurar per buscar-li sabor més intens i un punt lleugerament picant que el fa molt atractiu. A continuació un Botàs, en un punt de maduració on la textura resultés cremosa però sense arribar a liquar. El Guillamina 2014 del celler Cercavins (DO Costers del Segre) i el Babalà 2014del Celler Coop. d’Espolla (Sense DO) van ser els acompanyants d’aquests dos formatges elaborats amb llet crua de vaca.

Seguíem el tast amb dos formatges elaborats amb llet crua de cabra. La Carbonera de la Formatgeria Cuirols (La Nou, el Berguedà), al punt de maduració perquè resultés cremós, saborós i amb un bon equilibri sensorial entre els sabors i les aromes de la pell cendrada i la pasta. 

I l’altre va ser el Turó, el sensacional formatge de pasta tova i pell arrebossada amb pimentó vermell de la Vera elaborat per la Formatgeria del Montseny (Montseny, Vallès Oriental). Aquest formatge és tota una delícia pels sentits, la combinació dels intensos sabors làctics, que recorden la nata, amb el pimentó és excepcional. Ambdós formatges van ser acompanyats per un vi elaborat amb xarel·lo, en aquesta ocasió el Duc de Foix Xarel·lo 2014 de Covides (DO Penedès).

El primer formatge d’ovella va ser el Tou Madurat amb Fongs de Casa Mateu (Surp, Pallars Sobirà). La peça havia estat sotmesa a una sobremaduració per fomentar-li la complexitat, intensitat i potencia. Va resultar deliciós. Per acompanyar-lo una garnatxa blanca terraltina, el Gran Copos Blanc 2014 del Celler Unió (DO Terra Alta).

I el tast va finalitzar amb una de les joies formatgeres de casa nostra, el Puit Rústic de la Formatgeria Valette (Sant Llorenç de Morunys, Solsonès). Compendi d’aromes tardorals, aquest formatge va omplir la taula d’emoció. En aquesta ocasió el vàrem harmonitzar amb el cava Olivella Vendrell Original Brut 2011, un cava de cupatge clàssic que amb el seu delicat carbònic i subtil final dolcenc va acompanyar perfectament al formatge i va aportar les bombolles per brindar primer per l’Elena i després per tota la resta.

Gran tast i molt bon ambient en una fantàstica vetllada!

Leave a comment