Scroll Top

Tastaemocions amb caves Mestres a la 35 Mostra de Vins i Caves de Catalunya

12045754_894815607240945_2087530474090341887_o
Tastaemocions en col·laboració amb les caves Mestres de Sant Sadurní d’Anoia van oferir per segon any consecutiu el tast “Cupatges i Formatges” als visitants de la 35 Mostra de Vins i Caves de Catalunya que es va celebrar al Passeig de Lluís Companys de Barcelona del 19 al 24 de setembre d’enguany.
 
Com ja va succeir l’any passat, el tast es va omplir de gom a gom, quedant petit l’aforament de la sala per totes les persones que volien assistir al tast.
 
En aquesta ocasió es van escollir tres formatges artesans de Catalunya, el Blanch de Tòrrec de la Formatgeria de Tòrrec (Vilanova de Meià, La Noguera) elaborat amb llet crua de cabra, el Lligat d’Ovella de Formatges Camps (Palau d’Anglesola, Pla d’Urgell) elaborat amb llet crua d’ovella i el Vilademàger Serrat d’Ovella de Formatgeria Ancosa (La Llacuna, Anoia) també elaborat amb llet crua d’ovella.
 
Els caves que vàrem harmonitzar amb aquests formatges varen ser el Mestres Cupatge Barcelona Brut Reserva, el Mestres Cupatge 50 anys Brut Reserva Especial i el Mestres Cupatge 80  Aniversari Brut Reserva Especial.
 
La peça de Blanch de Tòrrec que vàrem presentar havia estat afinada especialment per l’ocasió per Ramon Roset. Lluny de l’aspecte, aromes i sabors típics d’aquest formatge quan està en el seu punt comercial, el formatge va seduir al públic amb la seva potencia sensorial i el cava Mestres Cupatge Barcelona Brut Reserva, amb el seu cupatge dominat pel macabeu, la seva criança de més de 30 mesos i el seu punt final subtilment dolcenc va saber combinar-se amb el formatge tot neutralitzant el seu punt picant, resultant una combinació fantàstica.
 
Els altres dos caves que vàrem tastar, el Mestres Cupatge 50 anys Brut Reserva Especial i el Mestres 80 Aniversari Brut Reserva Especial són molt singulars. En tots dos domina la varietat xarel·lo i en tots dos es fa una fermentació i criança del vi base en bótes sobre les seves lies. La diferència només rau en el temps de la criança en bóta, 6 mesos en el Cupatge 50 i 8 mesos en Cupatge 80, i en els mesos de criança, més de 40 en el Cupatge 50 i més de 50 en el Cupatge 80. Són dos caves amb molta personalitat, de carbònic efímer i elegant, cremosos i complexes. Els formatges madurats d’ovella són el seu complement perfecte.
 
Pel Cupatge 50, el Lligat d’Ovella, un formatge de pell rentada, escorregut en drap, textura lleugerament elàstica però de sabors intens i elegant.
 
Pel Cupatge 80, el Vilademàger, un formatge clàssic, de textura ferma, pell natural, saborós, potent  però equilibrat.
 

 

En ambdues harmonies, formatge i cava, cava i formatge es van saber potenciar mútuament, i cada combinació amb els seus matisos, van resultar espectaculars.

Leave a comment