Scroll Top

TASTAEMOCIONS EN UN TAST A LA FRESCA AMB LA COLLA PESIGOLLA


La Gemma i l’Oscar els tocava convidar a sopar a casa seva als seus amics i els van voler sorprendre amb un sopar diferents. I per això van comptar amb Tastaemocions. Varen voler fer un tast guiat de formatges harmonitzats amb vins.

En un magnífic capvespre del mes de juny, al pati de casa seva a Sant Just Desvern, van parar una taula on no hi mancava cap detall per dur a terme el tast. Els convidats, que no en sabien res, van anar arribant, i van quedar bocabadats amb el que veien.

Vàrem iniciar el tast amb els formatges elaborats amb llet de vaca, en aquesta ocasió el Tou de Til·lers de la formatgeria Tros de Sort (Sort, Pallars Sobirà) i el Botàs de la formatgeria Molí de Ger (Ger, Cerdanya). El Sepo 2014, el vi elaborat amb pansa blanca pel celler Marquès d’Alella (DO Alella) i el Babalà 2014, el vi simpàtic de l’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà) elaborat amb carinyena blanca i muscat van ser els acompanyants.

Els formatges de cabra van ser tres, el Cuirol Rodó de la formatgeria Cuirols (La Nou, Berguedà), el Carrat de la formatgeria Bauma (Borredà, Berguedà) i el Turó de la Formatgeria del Montseny (Montseny, Vallès Oriental). Tres formatges sensacionals que partint de la mateixa base d’elaboració, una pasta tova tenen tres acabats ben diferents. Les seves harmonies, una garnatxa blanca terraltina: el Gran Copos Blanc 2014 dels Cellers Unió (DO Terra Alta), un xarel·lo penedesenc: el Xic 2014 de les caves Agustí Torelló Mata i un cava brut de cupatge clàssic, el Vendrell Olivella Brut Reserva 2011.

El tast va acabar amb un formatge elaborat amb llet crua d’ovella, el Tou Madurat amb Fongs de la formatgeria Casa Mateu (Surp, Pallars Sobirà) harmonitzat amb la Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla, que amb la seva dolçor i acidesa va contrastar de maner molt llaminera amb la potencia del formatge.

Els formatges els varen poder tastar sols i combinats amb les salses dolces de la sèrie “Just for Cheese” de Can Bech, jugant amb les diferents aromes i sabors i veient com cada combinació modifica les característiques organolèptiques del formatge i del vi.

Els pans escollits van ser un pa de molla densa elaborat amb farina d’espelta, sègol i malta torrada, un pa de 7 cereals i un pa de panses i nous.

Un altre magnífic tast on el assistents van quedar entusiasmats malgrat la seva sorpresa, una vegada més, quan van descobrir que tots els vins del tast eren blancs. Reconeixent al final que les harmonies havien estat genials.

Gràcies Gemma i Oscar per confiar en Tastaemocions!

Leave a comment