Scroll Top

TASTAEMOCIONS AL CENTRE CIVIC DE SANTA EUGÈNIA DE BERGA

Després de l’èxit i la bona experiència viscuda l’any passat amb un tast de vins que el Centre Cívic de Santa Eugènia de Berga va organitzar amb Tastaemocions, aquest any van voler repetir l’experiència però aquesta vegada amb un tast de formatges i vins.

L’entrega i entusiasme de l’Ariadna, l’eficient cara visible del Centre Cívic va fer que el divendres 15 de maig, aquest s’omplís de gom a gom de persones que volien gaudir del tast.

Enmig d’un extraordinari ambient vàrem anar tastant els formatges i els vins, seguint sempre les indicacions que donem per tal que tothom gaudeixi al màxim dels jocs organolèptics que es van plantejant durant l’activitat.


Vàrem començar amb els formatges elaborats amb llet de vaca, el Montreix de la Formatgeria Reixagó (Olost, Osona) i el Botàs de la Formatgeria Molí de Ger (Ger, Cerdanya), després van venir els formatges elaborats amb llet de cabra, el Cuirol Rodó de la Formatgeria Cuirols (La Nou, Berguedà) i el Carrat de la Formatgeria Bauma (Borredà, Berguedà) i vàrem seguir amb un formatge elaborats amb llet d’ovella que era una novetat al mercat, es tracta del D’Arnau, un formatge elaborat de llet crua d’ovella, pasta tova enzimàtica i de pell rentada. Un formatge singular que va enamorar a tothom. El punt i final el va posar un espectacular Blau del Jutglar de la Formatgeria Reixagó. En un punt de maduració òptim, aquest formatge blau va fer les delícies dels assistents, que encara van quedar més sorpresos i emocionats quan el van poder acompanyar del Vesper de la Gloriosa 2013, el magnífic escumós ancestral de Vinyes Singulars que no para de seduir a tots els que el tasten.

Els altres vins que es van poder gaudir durant el tast van ser: el Guillamina 2014 del celler Cercavins (DO Costers del Segre), el Babalà 2014, el vi simpàtic del Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà), el Comte de Foix Xarel·lo 2014 del Celler Covides (DO Penedès), el Sepo 2014 del celler Marquès d’Alella (DO Alella) i el Mas Donís Blanc 2014 del Celler Cooperatiu de Capçanes (DO Montsant).


Feliços de poder fer tastos amb grups tan entusiastes!

Leave a comment