Scroll Top

TASTAEMOCIONS UN ANY MÉS FORMANT ALS FUTURS SOMMELIERS DE L’URV


Per segon any consecutiu en Ramon Roset ha participat en la formació del futurs sommeliers que estan estudiant a la Universitat Rovira i Virgili.

Als alumnes de segon any els va impartir la formació relacionada amb els pernils ibèrics de gla, el foie gras i el caviar. Les sessions teòriques es van complementar amb tastos on es va poder assaborir pernil ibèric de gla de les quatre grans denominacions d’origen espanyoles (Guijuelo, Dehesa de Extramadura, Huelva i Valle de los Pedroches) buscant les millors harmonies amb diferents tipus de vi, escumosos i vins de criança oxidativa.  En el tast de foie gras varen poder tastar diferents textures de foie gras, per constatar-ne les diferencies qualitatives i organolèptiques entre elles tot combinant-les amb diferents vins tranquils, escumosos i de verema tardana.

Amb els alumnes de primer any els va fer la formació relativa als formatges. En aquestes sessions vàrem fer una sòlida formació en les diferents tècniques d’elaboració del formatge. En la part pràctica vàrem tastar una selecció dels millors formatges artesans de Catalunya (Serrat Gros, Cuirol Rodó, Blanch de Tòrrec, El Tou madurat amb fongs i el Puit Rústic), una bona mostra de les principals formatges espanyols  (Payoyo, Majorero, Maó, Idiazabal, Afuega’l Pitu, Manchego) per acabar amb cinc grans formatges del món (Comté Reserve Été, Appenzeller Extra six mois, Pecorino Romano DOP, Ardraham Farmer Washed Skin i Stilton Colston Bassett Dairy), tot cercant les millors harmonies amb diferents tipus de vins blancs i escumosos. Vàrem acabar el tast amb una de les grans harmonies del món: formatge Stilton Colston Bassett Dairy amb un vi envellit d’Oporto.

És un autèntic plaer i un privilegi contribuir a la formació dels futurs sommeliers de casa nostra.

Leave a comment