Scroll Top

TASTAEMOCIONS EN EL CAVATAST 2014

A Sant Sadurní d’Anoia va tenir lloc el primer cap de setmana d’octubre la 18a edició de la Mostra de Caves i Gastronomia Cavatast, la gran festa del cava a la seva capital.

En paral·lel a la mostra de caves i gastronomia els cellers i empreses expositores ofereixen tot un seguit d’activitats de tast adreçades a promoure la cultura del cava entre tots els assistents.

Les Caves Mestres, com ja varen fer en la Mostra de Vins i Caves de Catalunya celebrada a Barcelona, van organitzar un tast de tres dels seus caves harmonitzats amb tres formatges. I van tornar a confiar en Tastaemocions pel guiatge d’aquest tast.

Així amb la sala de tastos del Centre d’Interpretació del Cava (CIC) Fassina plena de gom a gom el diumenge 5 d’octubre a les 12 h, vàrem realitzar aquesta magnifica activitat.

En aquesta ocasió els participants van poder gaudir de tres formatges internacionals, cedits per la Cansaladeria Cal Miqueló de Sant Sadurní d’Anoia.

Amb el Mestres Cupatge Barcelona Brut Reserva hi vàrem harmonitzar amb el famosíssim formatge francès Comté.

El comté és un formatge de pasta premsada cuita elaborat amb llet crua de vaca de la raça Montbéliarde i Simmental  a la regió francesa del Franc-Comtat, concretament als departaments de Jura, Doubs i Ain, així com alguns municipis de Saône-et-Loire i l’Alta Savoia.

Es presenta en grans rodes de 65 cm de diàmetre i d’un pes mitjà de 40 kg. Fan falta almenys 450 litres de llet per produir una peça de formatge Comté.

El seu intens sabor afruitat i ple de matisos aromàtics procedents de la seva maduració va combinar perfectament  amb la complexitat aromàtica del cava, combinació de maduresa i frescor, amb records de flors, fruita blanca madura, notes cítriques i records de brioxeria.

Amb el Mestres Cupatge 50 aniversari Brut Reserva Especial hi vàrem harmonitza el Galletout, un formatge elaborat amb llet crua de cabra, de pasta tova i pell florida blanca. 

Procedent de la regió del Midi-Pyrénées, aquest deliciós formatge, molt cremós i amb uns aromes intensos làctics i acidulats va saber donar el contrapunt exacte a la singularitat i complexitat aromàtica del cava, lligant molt bé les aromes làctiques del formatge amb les aromes provinents de la llarga criança del cava, sumant-se les acideses d’ambdós.

Amb el Mestres Cupatge 80 Aniversari  Brut Reserva Especial hi vàrem harmonitzar un formatge Serrat d’Ovella del Pirineu català.

Les aromes del formatge i el seu intens però delicat sabor va exaltar amb excel·lència el bouquet dolcenc de pastisseria, torrats de la barrica i cítrics confitats del cava. Les aromes i sabors del formatge van saber embolcallar l’estructura i licorositat del cava, on les notes balsàmiques es van sumar exaltant el caràcter mediterrani d’ambdós productes, cava i formatge, formatge i cava.

Molt contents de poder participar en el Cavatast 2014, completant així la participació en les fires i mostres vinícoles més importants que es fan a Catalunya, el Vijazz, la Mostra de Vins i Caves de Catalunya i el Cavatast.

Leave a comment