Scroll Top

Tastaemocions a la 7a. Mostra d’embotits i vins d’alçada de La Llacuna


El passat dissabte 18 d’octubre vàrem tenir el goig de ser convidats per l’Ajuntament de La Llacuna (Anoia) per fer tast-maridatge de formatges i embotits elaborats per empreses de La Llacuna amb vins i caves cedits per les caves Vilarnau i Bodegues Torres.

En un ambient festiu i amb el local de Cal Sagrera ple de gom a gom, després de gaudir d’un magnífic concert ofert per la Coral Llebeig de Sant Pau d’Ordal a partir de poemes dedicats a les vinyes de La Llacuna, vàrem tastar fuet, botifarra blanca i pernil elaborats per Embotits Riu i Embotis Mallart així com els formatges Vilademàger Serrat d’Ovella i Tupí elaborats per la formatgeria Ancosa.

Els vins amb els que vàrem acompanyar els embotits van ser el clàssic Torres Vinya Sol, elaborat a partir de raïms de parellada i garnatxa blanca. Amb la seves notes afruitades exaltades pels seus fins matisos especiats va acompanyar molt bé els embotits. També vàrem poder degustar el Vilarnau Cabernet Sauvignon, un atractiu vi elaborat a partir dels  ceps més vells de cabernet Sauvignon del Penedès.


Per acompanyar el pernil, amb el seu conegut i característic perfil salí, vàrem escollir un cava. En aquest cas el Vilarnau Brut Reserva que va exaltar els sabors del pernil tot aportant un punt de frescor i una perfecte harmonia de sabors.

L’espectacular formatge Vilademàger Serrat d’Ovella, amb el seu punt de maduració òptim, el seu intens sabor i la seva característica textura granulosa va conquerir el paladar dels assistents. La delicadesa i elegància del Capricis Xarel·lo Castanyer de caves Vilarnau, fermentat en bótes de castanyer del Montseny, amb el seu complex bouquet aromàtic: api, infusió de camamilla i tocs de crema anglesa va formar una parella de luxe amb el formatge, deixant el paladar harmoniós, rodó i amb ganes de repetir una i mil vegades.

El tast va finalitzar amb el Tupí de Formatgeria Ancosa, fragant però suau a la vegada acompanyat del Néctar PX de González Byass, un vi dolç de postres, que amb els seus aromes de panses i fruits secs i la seva persistència va resultar una combinació exquisida i ideal per acabar.

Leave a comment