Scroll Top

Tastaemocions en el comiat de soltera de la Patricia

La Patrícia i les seves amigues.
Les amigues de la Patrícia van escollir el pintoresc poble de Talamanca per organitzar-li el seu comiat de soltera. Recollides en una casa rural ubicada al bell mig del poble antic, un dels molts regals que li van fer a la Patrícia, gran amant dels formatges, va ser un tast guiat de formatges harmonitzat amb vins.

Fins a aquest bonic municipi situat dalt d’un turó a 552 m d’altitud i al bell mig de la serra del Rossinyol a la carretera que uneix Terrassa i Navarcles, em vaig desplaçar, el passat dissabte 5 de juliol, carregat de formatges, vins, pans i salses dolces.

Així a ritme del You can leave your hat on de Joe Cocker, el tema més famós de la coneguda pel·lícula Nueve Semanas y Media, portaven a la Patrícia amb els ulls embenats fins a la sala on faríem el tast. En destapar-li els ulls, en comptes d’un Boy es va trobar amb el tast (a saber si alleugerida o decebuda).

En aquest tast les noies varen poder familiaritzar-se amb els conceptes bàsics de l’elaboració de formatges i, entre broma i broma a la protagonista, gaudir dels següents formatges i vins:

Els vins de la nit.
El Fermió de Formatgeria La Balda (Vall de la Llémena, Gironès) /  Vinya Sota El Bosc 2013 de Caves Bolet (DO Penedès).

El Gebrat d’Obaga de la Formatgeria Mas d’Eroles (Adrall, Alt Urgell) / Petit Siós blanc 2013 del celler Costers del Sió (Do Costers del Segre).

El Cuirol Rodó de la Formatgeria Cuirols (La Nou, El Berguedà) / Aikarai 2013 de les Caves Giró Ribot (Santa Fe del Penedès, DO Penedès)

El Craba de la Formatgeria de Taüll (Vall de Boí, Alta Ribagorça / Petit Bernat blanc 2013 del celler Oller del Mas (DO Pla de Bages).

El Tou d’Ovella de la Formatgeria Casa Mateu (Surp, Pallars Sobirà) / Sàtirs blanc 2013 del celler Arché Pagès (DO Empordà).

El Puit Rústic de la Formatgeria Valette (Sant Llorenç de Morunys, El Solsonès) / cava Vendrell Olivella Brut 2011 (Les Cabanyes, DO CAVA)

El Blau del Jutglar de la Formatgeria Reixagó (Olost de Lluçanès, Osona) / Ètim Verema Tardana blanc 2012 del Celler Coop. Falset-Marçà
Els bokis de Panes Creativos 
Els pans escollits per aquest tast , elaborats per Panes Creativos by Daniel Jordà, van ser el boki d’alfàbrega, el boki de curri, el boki de tomàquet, el pa de panses i nous, el pa de sègol i el pa de xocolata negre i taronja.

Com sempre també vàrem fer combinacions i jocs sensorials combinant els formatges i els pans amb les salses dolces de la sèrie Just for Cheese de Can Bech.

Acabat el tast, vaig marxar content d’haver pogut gaudir d’un altre tast divertit i desenfadat, fet enmig d’un magnífic ambient!

Leave a comment