Scroll Top

Tast de formatges i vins maridats amb música de violoncel


El divendres 27 de juny, al local de l’associació l’Art de Viure la Gastronomia i el Vi de Barcelona, vàrem tenir l’oportunitat de fer un tast de formatges i vins molt especial.

El bon amic i sommelier Dani Garcia en els darrers mesos ha estat guiant a un grup de tast al qual els havia fet un recorregut pels vins de les diferent denominacions d’origen catalanes tot coneixent les seves varietats de raïm i les seves singularitats. Va voler concloure aquest llarg recorregut vinícola amb un tast de formatges artesans de Catalunya i ho va confiar a Tastaemocions.

Però aquesta vegada el tast, a part del joc de sensacions i emocions que fem sempre jugant amb els formatges, els vins, els pans i les salses dolces, tenia un element nou.

Ens va acompanyar l’Edmon Bosch i el seu violoncel. El dia anterior a aquest tast vaig tenir l’oportunitat d’assistir a un tast sensorial a les Caves Mestres de Sant Sadurní d’Anoia. En aquell tast vàrem maridar la música de l’Edmon amb els caves d’aquest magnífic celler. L’experiència va ser tan positiva, que li vaig proposar a l’Edmon de fer una prova de maridatge de la seva música amb formatges.
Així, a la part final del tast, quan va aparèixer a escena el Puit Rústic, l’Edmon va tastar el formatge i es va deixar emportar per les sensacions organolèptiques que li produïa el formatge per improvisar una melodia amb el seu violoncel.

Mentre l’Edmon tocava, el assistents, amb el ulls tancats, assaborien el formatge, deixant-lo fondre a la seva boca i concentrats en la barreja de sensacions que els produïa el formatge i el vi d’una banda i la música de l’altre.

El grup va gaudir molt d’aquesta activitat. Només calia observar les cares dels assistents, un cop van obrir els ulls després de tastar els formatges i els vins sota la música del violoncel.

En aquesta activitat també vàrem donar la benvinguda a nou formatge artesà de Catalunya, el Blau del Jutglar, un formatge blau elaborat amb llet crua de vaca per la Formatgeria Reixagó d’Olost de Lluçanès.

Varen compartir cartell amb el Blau del Jutglar, el Fermió de Formatgeria La Balda de Sant Martí de Llémena, el Blanc de Tórrec de la formatgeria de Tórrec de Vilanova de Meià, La Carbonera de la Formatgeria Cuirols de La Nou del Berguedà, el Carrat de Formatgeria Bauma de Borredà i el Puit Rústic de Formatgeria Valette de Sant Llorenç de Morunys.

Els vins escollits van ser l’Aikarai, el monovarietal de muscat de Giró Ribot (DO Penedès), l’Abadal Picapoll, el monovarietal de Picapoll del Celler Abadal (DO Pla de Bages), el Sàtirs, el monovarietal de macabeu del celler Arché Pagès (DO Empordà), el Clos de les Dòmines, el singular vi elaborat amb carinyena blanca, garnatxa blanca i muscat d’Alexandria per la Cooperativa d’Espolla (DO Empordà), el cava Vendrell Olivella Brut i l’Ètim blanc de verema tardana, el vi dolç de garnatxa blanca de la Coop. de Falset-Marçà.

Els pans del tast van ser elaborats per Josep Antoni Ribas de l’obrador artesà Cruixent Barcelona. Una vegada més, les salses dolces de la sèrie Just for Cheese de Can Bech, van contribuir a posar el contrapunt sensorial als formatges i els vins.

Leave a comment