Scroll Top

Tastaemocions a la III Mostra de Bioemprenedors de Fontpineda.


El passat diumenge 7 de juny i en el marc de III Mostra de Bioemprenedors de Fontpineda (Pallejà) vàrem tenir el goig de guiar un tast de formatges harmonitzats amb vins.

La Mostra de Bioemprenedors, organitzada per l’Associació de Veïns i Propietaris de Fontpineda amb la col·laboració de la CMGF i de l’Ajuntament de Pallejà, es tracta d’una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de fer un món més sostenible. Amb només dues edicions, la mostra s’ha convertit en un punt de trobada per a totes aquelles persones que es dediquen de manera professional a treballar els valors de respecte per l’ésser humà i per l’entorn.

En col·laboració amb la distribuïdora de formatges artesans i de pastor D’Aquí de la Roser Cabero vàrem oferir un tast de sis dels formatges que ells tenen en distribució harmonitzats amb vins.

L’espai habilitat pel tast es va omplir de gom a gom per gaudir dels següents formatges: el Gebrat d’Obaga de la Formatgeria Mas d’Eroles (Adrall, Alt Urgell), Puigpedrós de la Formatgeria Molí de Ger (Ger, La Cerdanya), el Petit Rodó de la Formatgeria Mas Rovira (Osona), el Turó de la Formatgeria del Montseny (Montseny, Vallès Oriental), Lligat d’Ovellai Blau del Nét, ambdós de Formatges Camps (Palau d’Anglesola, Pla d’Urgell).

El Babalà 2014, el vi simpàtic del Celler Cooperatiu d’Espolla i el cava ecològic Okhre Brut Nature van ser els vins que van acompanyar aquests formatges juntament amb uns pans artesans de sègol, espelta, cereals i panses i nous elaborats per l’ocasió per una forneria local.

Els assistents s’ho van passar d’allò més bé tot jugant amb els sabors, les textures i els diferents jocs organolèptics que vàrem anar fent durant el tast.

Leave a comment