Scroll Top

TASTAEMOCIONS A LA VINOTECA VINS I OLIS DEL PRIORAT

La coneguda vinoteca de Falset, Vins i Olis del Priorat regentada per en Marc Aguiló va organitzar el passat divendres 13 de març un tast de formatges artesans de Catalunya harmonitzats amb vins de les comarques tarragonines.

Amb totes les places exhaurides i sota la direcció de Ramon Roset els assistents van poder gaudir d’un joc sensorial amb sis formatges artesans de casa nostra. El Fermió de Formatgeria La Balda (Vall de la Llémena) amb la seva textura, totalment proteolitzada, la intensitat aromàtica del Roques Blanques de la Formatgeria Molí de Ger l’autèntic formatge de pastor, l’exquisit formatge Pla de la Formatgeria Mas Alba, el clàssic però sempre excel·lent Madurat de cabra de la Formatgeria Castell Llebre, el singular, delicat però intens a la vegada Pigal, en aquesta ocasió de peça gran, de la Formatgeria de Taüll i el Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó, una obra mestre dels formatges blaus catalans van ser els formatges escollits pel tast a partir de tota la oferta que Vins i Olis del Priorat ofereix als seus clients.

Poques botigues hi ha a Catalunya amb l’assortiment i varietat de formatges artesans catalans que té Vins i Olis del Priorat.

Per acompanyar, equilibrar i contrastar els aromes, sabors i sensacions tàctils de totes aquestes joies gastronòmiques van sortir a escena vins com el Trossos Sants 2013 del celler Alfredo Arribas (DO Montsant), el Dido Blanc 2013 del celler Venus La Universal (DO Montsant), la Germana 2013 del celler Pascona (DO Catalunya), Brisat Àmfora 2013 del celler Vins del Tros (DO Terra Alta), el Coma Blanca 2012 del celler Viticultors Mas d’en Gil (DOQ Priorat) i Lo Dolç Joglar, un magnífic vi dolç monovarietal de carinyena.

Va ser una gran vesprada. L’entusiasme i entrega dels assistents van permetre convertir el tast en un festival hedonista, ple d’emocions sensorials amb els formatges i els vins com a protagonistes.


Leave a comment