Scroll Top

Tastaemocions a la vinoteca Di-Ví Muntaner

Els passats dies 21 i 28 d’agost  la botiga de vins Di-Ví Muntaner de Barcelona va organitzar, dins del seu cicle de tastos, dues sessions de tast harmonitzat de formatges i vins amb els seus clients.

Van ser dues sessions on el clients de Di-Ví Muntaner van poder gaudir del tast sensorial tot jugant amb els aromes i sabors dels formatges i dels vins amb l’ajuda dels pans i de les salses dolces.

En aquestes sessions de tast vàrem fer quatre combinacions de formatges i vins, en la primera sessió vàrem tastar tres vins blancs i un vi negre i en la segona sessió vàrem tastar tres vins blancs i un cava.

Les parelles escollides per la primera sessió varen ser les següents: com a formatge elaborat amb llet de vaca vàrem triar el Botàs de la formatgeria Molí de Ger (Cerdanya).  El fantàstic formatge de llet crua de vaca que es caracteritza per la seva pell rentada va ser acompanyat pel TRIO 2013 del celler EMENDIS (DO Penedès), que amb la seva frescor, acidesa i les seves notes afruitades que li donen el seu cupatge de macabeu, chardonnay i muscat va resultar una combinació molt bona.

Com a segon formatge tot una bomba, el Serrat Gros. El mític formatge elaborat amb llet crua de cabra alpina per la formatgeria Serrat Gros a Ossera (Alt Urgell) va captivar als assistents. Per ell, un acompanyant de luxe, l’Akiles Macabeu 2011, el monovarietal de macabeu envellit parcialment dos mesos en bótes de roure del celler Puig Priorat (DOQ Priorat). Una parella que si sobre el paper prometia, en la realitat va ser excepcional.

El tercer formatge va ser el Tou d’Ovella madurat amb fongs de la formatgeria Casa Mateu de Surp (Pallars Sobirà). La potencia de sabor d’aquesta pasta tova elaborada amb llet d’ovella va ser perfectament acompanyada per un altre gran vi, La Fou Els Amelers 2012 de LaFou Celler de Batea (Terra Alta). La garnatxa blanca terraltina amb una criança de tres mesos en bótes de roure francès i el formatge es van saber potenciar l’un a l’altre en un seductor joc d’anades i vingudes al nostre paladar.

Per acabar el tast i donat que el vi escollit era el Petit Carlania 2013, un trepat de la Conca de Barberà jove i juganer, vàrem pensar en un formatge que pogués treure tota la força del vi. El formatge El Garet Gran, una pasta dura de llet pasteuritzada de cabra elaborada a Tona (Osona) per la formatgeria Mas El Garet, amb la seva llarga maduració de més de 6 mesos, la seva potencia aromàtica i la seva elegància van quedar embolcallades per les notes afruitades i especiades del trepat , formant una combinació seductora i llaminera.

En el segon tast, vàrem canviar algunes combinacions. El tast es va iniciar amb un fantàstic formatge elaborat amb llet crua de cabra alpina, La Carbonera de formatgeria Cuirols (Berguedà). Van formar una gran parella amb el seu acompanyant, el Trio 2013 d’Emendis.

La segona parella va ser el Serrat Gros i l’Akiles Macabeu 2011.
En aquest tast, per acompanyar a La Fou Els Amelers 2012, vàrem escollir una de les meravelles formatgeres de casa nostra, que no havia estat possible posar-la en el primer tast, el Puit Rústic de formatgeria Valette (Solsonès). Una combinació elegant i seductora.

La darrera parella del tast va ser El Ros, un formatge serrat d’ovella de llarga maduració elaborat per la formatgeria Can Pujol de Vilassar de Mar (Maresme) amb el cava Gran Coloma de Pere Mata. Les refrescants bombolles del cava es van confirmar una vegada més com unes meravelloses acompanyants dels sabors intensos i salins, en aquest cas del formatge d’ovella de llarga maduració.

Els propers dies 18 i 19 de setembre hi tornarem!!!

Leave a comment