Scroll Top

Tast de formatges internacionals al Celler Castañé d’Argentona

El Celler Castañé d’Argentona és una d’aquelles vinoteques amb encant. De tradició familiar es va inaugurar l’any 1971 i avui està regentat per la segona generació, la Montse i el Jordi.

En el seu acollidor establiment podem trobar una més que acurada selecció de vins, majoritàriament catalans, i també, entre altres productes gourmet, una molt bona selecció de formatges.

En el seu afany per fomentar la cultura enogastronòmica, van organitzar el passat 31 de maig un tast de formatges internacionals harmonitzat amb vins. Varen confiar en nosaltres per dur a terme aquesta activitat. Aquesta vegada vàrem fer un recorregut per una singular selecció de formatges d’arreu.


El primer formatge en aparèixer a escena va ser un formatge de casa nostre, el Madurat de Cabra de Sant Gil d’Albió (Conca de Barberà).  

A continuació vàrem tastar l’Esquirrou, un formatge semimadurat d’ovella tradicional del País Basc francès i del Bearn, dins la AOP Ossau-Iraty (França).

El tercer formatge de la tarda va ser Le Villageois Cendré, una pasta làctica de llet crua de cabra i pell cendrada procedent de la regió de Poitou-Charentes (França), emmotllada amb el típic mètode “moulage à la louche” (emmotllat amb cullerot).

El singular formatge italià Millefoglie al Marzemino va ser el següent. És un formatge italià de llet de vaca que es produeix a la regió del Veneto i que es caracteritza per les seves infiltracions i per la seva escorça curada amb vi Marzemino.

El cinquè formatge va ser l’Abbaye de Cîteaux, també conegut com a Trappiste de Cîteaux, un formatge de llet de vaca, pasta tova amb pell rentada. S’elabora a partir d’un ramat de vaques Montbéliardes pertanyents a l’abadia de Cîteaux (Borgonya, França).

El tast es va acabar amb un altre singular formatge italià, el Basajo Blue. Aquest formatge blau de la regió del Veneto, elaborat amb llet crua d’ovella es caracteritza perquè la seva pasta ha estat rentada amb un vi dolç de postres i premsat amb raïms moscatells macerats en el mateix vi. El resultat és una deliciosa textura suau i cremosa de sabor dolcenc que contrasta amb el regust picant propi dels formatges blaus.

Cadascun d’aquest formatges es va acompanyar d’una salsa dolça “Just for cheese” de Can Bech i de diferents pans artesans.

Els vins triats per acompanyar aquests formatges van ser:
  • Sàtirs Blanc 2013, 100% macabeu, celler Arché-Pagès (DO Empordà)
  • 30/70 2013, 30% muscat, 70% garnatxa blanca, celler Hugas de Batlle (DO Empordà)
  • Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Auslese Trocken 2011, riesling.
  • Desig 2013, 100% xarel·lo, celler Mas Candí (DO Penedès)
  • Colet-Navazos Reserva Extra Brut 2008 , chardonnay, llevats de flor de l’Equipo Navazos, 42 mesos de criança.
  • Cinclus 2009, 60% chardonnay, 40% albarinyo, celler DG Viticultors (DO Penedès)

Leave a comment