Scroll Top

Sopar de formatges i vins pels socis del Club TR3SC

Una colla de socis del Club TR3SCvan poder gaudir, el passat dia 21 de maig, d’un sopar de formatges harmonitzats amb vins oficiat per Tastaemocions.

El sopar va consistir en vuit degustacions de formatges artesans elaborats tots ells a Catalunya, acompanyats dels seus complements i harmonitzats amb un total de sis vins catalans, en un joc de sensacions guiat per en Ramon Roset, que van fer les delícies dels assistents.

Els formatges escollits per aquesta ocasió varen ser el Tou de Til·lersde la formatgeria Tros de Sort (Pallars Sobirà) que va anar acompanyat de confitura de nabius sobre una base de coca cruixent de sèsam.

El segon formatge va ser El Botàs de la formatgeria Molí de Ger (La Cerdanya), el deliciós formatge de pell rentada, que es va presentar dins d’un miniboki d’alfàbrega (un dels originals pans d’autor de Daniel Jordà) acompanyat de melmelada de tomàquet.

El Blanch de Tòrrec, el sensacional formatge de cabra de la Formatgeria de Tòrrec (La Noguera) va ser el tercer formatge. Es va acompanyar d’un miniboki de curri i salsa dolça de préssec amb albercoc amb baies de Goji i cardamom de Guatemala, una de les imprescindibles salses dolces de la sèrie Just for Cheese de Can Bech.

El Turó de la Formatgeria del Montseny (Vallès Oriental), en forma de piràmide truncada i amb la seva vistosa pell feta amb pebre vermell, es va servir a sobre d’una llesca de pa de panses i nous.

El Rull Cendrat de Formatgeria Cuirols (El Berguedà), el xusco integral de Can Turris i la salsa dolça de raïm negre amb ametlles laminades de Mallorca de Can Bech, van ser el següents protagonistes.

A continuació es va degustar una mini tartiflette feta amb una base de patata i ceba confitada, formatge Fermióde formatgeria La Balda (Gironès) desfet per sobre i decorat amb un cruixent de bacon.

El colossal i extraordinari Puit Rústic de formatgeria Valette (El Solsonès), afinat especialment per l’ocasió per en Ramon Roset, va posar el colofó al sopar. Es va acompanyar de la salsa dolça de figues negres amb nous de macadàmia d’Australia i pebre de Jamaica de Can Bech. Amb la seva elegància i potencia aromàtica va robar el cor als comensals.

Vàrem acabar el sopar amb uns clàssics postres de mel i mató. Amb un mató artesà de vaca elaborat per un pastor de l’Alt Urgell.

Els vins de la nit van ser: el Vinya Sota el Bosc 2013 del celler Bolet (DO Penedès), el Sàtirs Blanc 2013 del celler Arché-Pagès (DO Empordà), el Pansa Blanca 2013 del celler Alta Alella (DO Alella), el Te La Dedico 2013 del celler Vins del Tros (DO Terra Alta), el cava MasCanColomé Brut Nature de les caves Mas Can Colomé (DO CAVA) i l’Ètim Blanc Verema Tardana del celler Coop. Falset-Marçà (DO Montsant).

Leave a comment