Scroll Top

TASTAEMOCIONS AL PROGRAMA GLOPS DE TV3

14481932_616287565199688_5873705219904854463_o.jpg
El dissabte dia 1 d’octubre per TV3 es va emetre el tercer capítol del programa Glops. Aquest capítol que porta per títol “Una festa per lligar” va estar dedicat als maridatges. A través de la preparació d’una festa, van voler fer comprensible i accessible a tothom el fet de maridar.

 

Vàrem tenir el privilegi de que un dels convidats del programa fos Ramon Roset, l’ànima de Tastaemocions. En Ramon va parlar del maridatge de formatges i vins i va proposar tres maridatges per la gran festa que preparaven en Xuriguera i en Freixedes, els directors i presentadors del programa:

 

MdG 1060
Llet crua de vaca. Pasta tova. Pell florida.
Formatgeria Molí de Ger (Ger, Cerdanya)
Àuria 2015
100% moscatell de gra petit
Celler Mas Llunes (Garriguella, DO Empordà)
Cuirol Rodó
Llet crua de cabra. Pasta tova. Pell florida
Formatgeria Cuirols (La Nou, Berguedà)
Viladellops Xarel·lo 2015
100% xarel·lo
Celler Viladellops (Olèrdola, DO Penedès)
Lligat d’ovella
Llet crua d’ovella. Pasta cuita. Pell rentada
Formatges Camps (Palau d’Anglesola, Pla d’Urgell)
Llopart Original 1887 Brut Nature Gran Reserva
50% montònega, 25% xarel·lo, 25% macabeu
60 mesos de criança en ampolla
Caves Llopart (Subirats, DO CAVA)

 
Podeu veure el vídeo del programa fent click en el següent enllaç: 

 

Sobre el programa GLOPS:
El programa, que dirigeixen Carles Xuriguera i Fel Faixedas, vol acostar el món del vi a tothom, ja siguin entesos, encuriosits o, simplement, aquells que fins avui s’ho han mirat un xic de reüll. De manera distesa, amb un punt didàctic i molt sentit de l’humor, cada programa, a través d’un tema central, descobreix les històries que amaga el vi. Són històries humanes lligades a la vinya, al celler, persones que expliquen la seva experiència. Joves que tot just comencen, d’altres que han reinterpretat el celler familiar utilitzant nous mètodes de vinificació, o viticultors molt coneguts i amb una llarga trajectòria. A més, també hi participen aquells que es belluguen entorn d’aquest món fascinant, sommeliers, dissenyadors, cuiners, arquitectes, crítics, científics, músics, molts músics.

 

Leave a comment