Scroll Top

Formatges i vins catalans al Celler de Can Mata (Sant Just Desvern)


La bona amiga i sommelier Astrid Goldstein va organitzar a la seva magnifica vinoteca El Celler de Can Mata de Sant Just Desvern un tast de formatges i vins catalans de la ma de Tastaemocions.

En aquesta ocasió vàrem tastar sis dels millors formatges que s’elaboren actualment a Catalunya. Els assistents varen poder tastar una de les primeres peces d’aquest any del mític Serrat Gros d’Ossera, un dels formatges de cabra alpina més guardonats de casa nostra. No hi van faltar el Puit Rústic de Formatgeria Valette, l’Altejó de Molí de Ger, el Carrat de Formatgeria Bauma o La Carbonera de Formatgeria Cuirols, tot uns clàssics dels tastos de Tastaemocions. El sisè formatge va ser El Set de Mas Marcè, un dels pocs formatges elaborats amb la llet procedent d’ovelles de raça ripollesa.

El Crisembert Foto: Rhu & Sam

El tast va finalitzar amb una sorpresa. Va aparèixer al final una peça de Crisembert de Formatgeria Camps, afinat especialment per l’ocasió per en Ramon Roset. El guanyador del Super Gold en els prestigiosos World Cheese Awards del 2013, situant-se com un dels millors 50 formatges del món, va fer les delícies dels assistents amb la seva textura cremosa i la seva complexitat aromàtica.

L’extraordinària selecció de vins em que compta el Celler de Can Mata va possibilitar poder fer una acurada tria del vi que acompanyaria a cada formatge.

Es van portar a taula vins tan singulars com el Biu 2010del Celler Batlliu de Sort, fantàstic pinot noir vinificat en blanc, el Vinyater2013 de Partida Creus , un dels vins més ‘formatgers’ que hi ha o el 100×100 Brisat Àmfora 2013 de Vins del Tros, un vi que enamora a primera vista. Caves com el prestigiós Ex-Vite de Llopart o el seductor Amor dels germans Berdié també van tenir el seu protagonisme. L’Ètim blanc verema tardana 2012, l’elegant i llaminer vi del Celler Cooperatiu Falset-Marçà va tancar aquest magnífic tast.


Una vegada més les salses dolces de la sèrie Just for Cheese de Can Bech van ser el complement perfecte dels formatges, potenciant o complementant el sabor dels mateixos. Els pans de Daniel Jordà i de Can Turris també van tenir el seu protagonisme en aquest tast.

Leave a comment