TEAM BUILDING: CREA EL TEU CAVA

Activitat creada i realitzada conjuntament amb en Miquel Figini.

Amb la col.laboració de les caves:

Aquesta activitat consisteix en crear un nou cava a partir de personalitzar un cava ja elaborat afegint-li un licor d’expedició creat pels participants.

En primer lloc, al grup se li fa una explicació del procés d’elaboració dels vins escumosos amb el mètode tradicional, fent especial èmfasi en el procés de desgorjat i l’addició dels licors d’expedició. S’ensenyarà com es fa un licor d’expedició i els efecte que aquest té sobre el vi escumós.

Es divideix el grup en equips, als quals se’ls hi donarà tot el material necessari per poder crear un licor d’expedició:

  • Una ampolla de vi escumós mètode tradicional acabada de desgorjar
  • Diferents solucions per crear un licor d’expedició: dolces, àcides, tàniques, etc.
  • Instrumental: pipeta 1 ml i proveta de 100 ml.

Amb aquest material, cada equip podrà fer fins a 6 proves de licor d’expedició diferents i experimentar els seus efectes organolèptics en el cava. Un cop triat el que més els agrada, l’afegeixen a una ampolla de cava i serà el cava que representarà a l’equip.

L’activitat es pot acabar de dues maneres:

  1. Un jurat expert avaluarà les propostes dels diferents equips i cada membre de l’equip que resulti guanyador s’emportarà una ampolla del cava que han creat, o bé
  2. El grup tasta a cegues els diferents caves creats pels equips i s’escull el millor per votació. Es fa l’escrutini dels resultat, es proclama el cava guanyador i es premia a l’equip elaborador d’aquest cava.

Una activitat molt atractiva pels professionals que ajuda a potenciar el treball en equip, la comunicació i el lideratge.