TAST D’EMBOTITS ARTESANS CATALANS A CAN LLEONART (ALELLA)

#

Dins del cicle de col·laboracions periòdiques que fem amb el centre cultural Can Lleonart d’Alella ens va semblar adient introduir un tast nou, en concret un tast d’embotits artesans i seguint amb la nostra filosofia ho vàrem voler fer amb embotits artesans elaborats a Catalunya.

En aquest tast li vàrem donar un tracte especial a un dels embotits curats catalans més representatius, la llonganissa (o llangonissa, com en diem al Berguedà) . Es va poder tastar tres versions d’aquest embotit: la llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix de Vic (Osona), la llonganissa de muntanya de Casa Obach d’Organyà (Alt Urgell) i la llonganissa extra de pagès de Casa Fígols de Montmajor al Berguedà.

Es van poder comprovar els diferents estils d’elaboració, d’acord amb la tradició de cada indret i les seves diferencies a nivell organolèptic.

I de la reina dels embotits curats catalans als embotits que han passat pel perol. De la categoria d’embotits cuits vàrem tastar tres especialitats: dos bulls, un bull blanc i un bull negre i un embotit de ventre de porc farcit elaborats a Can Bonsoms de Sant Celoni (Vallès Oriental).

 

Per acompanyar aquesta magnifica selecció d’embotits es van triar els següents vins:

Pansa Rosada 2017
100% Pansa Rosada
Celler Raventós d’Alella (DO Alella)

De Müller Syrah 2016
100% syrah
Celler De Muller (DO Tarragona)

La Boscana 2016
Ull de Llebre, garnatxa, syrah. 4 mesos de criança en bóta.
Celler Costers del Sió (DO Costers del Segre)

Gotes del Montsant 2014
Garnatxa i carinyena. 8 mesos de criança en bóta
Celler Alfredo Arribas (DO Montsant)

Cava Roger Goulart Brut Gran Reserva 2014
Xarel·lo, macabeu y parellada
Caves Roger Goulart (DO CAVA)

Related Posts

Deixa un comentari